- Nowość
Powidła śliwkowe - Śliwkowy Frykas
Naturalne Powidła Śliwkowe "Śliwkowy Frykas" Polska Receptura Znad Warty 210g Ogródek Dziadunia.
Świeże, naturalnie kwaśne owoce żurawiny połączone z cukrem, tak jak robiły to dawniej Mamy i Babcie. Bez zbędnych dodatków, by nie zaburzyć harmonii naturalnego smaku. Tylko dwa składniki. Do wyprodukowanie 100G konfitury zużywanych jest nie mniej niż 75 g żurawiny.
W odróżnieniu od popularnych smaków konfitur, ta z żurawiną pasuje do wytrawnych dań. Można ją dodać do:
Dzięki konfiturze znane smaki otrzymają nową odsłonę. Konfiturę można również dodać do słodkich dań. Idealnie zrównoważona kwasowość produktu świetnie sprawdzi się jako dodatek do deserów, ciasteczek czy kremów. Można ją dodać do tradycyjnego sernika lub makowca.
Składniki: żurawina, cukier. Masa netto: 240 g. Produkt pasteryzowany.
Konfitura ekstra z żurawiny o obniżonej zawartości cukru. Łączna zawartość cukru 40g na 100g produktu.
Wartość odżywcza | 100g |
Wartość energetyczna | 705 kJ / 166 kcal |
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g / 0 g |
Węglowodany / w tym cukry | 41 g / 40 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0 g |
Wyprodukowano w Polsce.